Web Analytics Made Easy - Statcounter

القدس العربی در یادداشتی پیرامون سقوط جنگنده اف 16 اسرائیل نوشت: پس از ساقط شدن «اف 16» در روز شنبه، نزاع و درگیری در خاورمیانه به مرحله نظامی جدیدی رسیده است که طی آن قواعد بازی تغییر خواهد کرد و عنوان این مرحله«پایان سیطره نظامی هوایی اسرائیل» در منطقه خاورمیانه است. دیگر «اف16» شاخصی برای برتری نظامی اسرائیل محسوب نمی شود؛ چرا که سامانه دفاع هوایی پیشرفته ای در مقابل آن قرار دارد و حتی اگر صهیونیستها به «اف35» هم دسترسی پیدا کنند، در برابر این سامانه کاری از پیش نخواهند برد!

تحقق رویای اسرائیل برای تسلط بر سوریه و هدف قرار دادن اهدافی در ایران، امری محال شده است؛ به دو دلیل؛ دلیل اول آنکه ایران به سامانه دفاع هوایی بسیار پیشرفته ای دست یافته و دلیل دوم انکه فاصله زیاد بین ایران و اسرائیل موجب می شود سلاح هوایی اسرائیل قدرت تکرار سناریوی بمباران تاسیسات هسته ای عراق را در مورد ایران، نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای تحقق این حمله، جنگنده های اسرائیلی ناچارند مسافتی طولانی نزدیک به سه هزار کیلومتر را پیموده و خطر گذر از آسمان دیگر دولتها را نیز به جان بخرند؛ که در این حالت، سامانه های دفاعی ایران زمان کافی برای مقابله با این جنگنده ها را خواهند داشت.

کارشناسان نظامی و سیاسی اسرائیل امیدوارند که موشکی که باعث سرنگونی اف 16 شد، کاملا ساخت روسیه باشد، چرا که در این صورت امکان مذاکره آنها با روسها و رسیدن به تفاهماتی مبنی بر عدم حمله دوباره به سوریه در مقابل عدم استفاده مجدد روسیه از این سلاح علیه اسرائیل، وجود دارد؛ اما مصیبت واقعی اسرائیلی ها در شرایطی است که این موشکها ساخت ایران باشند.

در سایه این تحول، در مورد آینده ائتلافهای سیاسی در منطقه احتمالا شاهد تغییراتی خواهیم بود؛ دولتهای عربی و در راس آنها عربستان و امارات پیش از این حادثه، سعی در نزدیکی هر چه بیشتر به اسرائیل را داشتند و گمان می کردند این رژیم در صورت وقوع جنگ،قادر به مقابله با ایران و پیروزی بر آن است؛ از این رو تلاش می کردند اسرائیل را هم پیمان مستقیم خود معرفی کرده و برای تشکیل ائتلافی علیه ایران با تل آویو وارد هماهنگی شوند. اما اکنون با شرایط پیش آمده به نظر می رسد مسئولان سعودی در ارزیابی های خود و تکیه بر مشاوران درجه سه غربی برای انتخاب دولت عبری بعنوان هم پیمان، به خطا رفته اند. ژنرال سعودی، انور عشقی بدنبال سرنگونی اف 16 اسرائیل، از تغییر قواعد بازی سخن گفت، اما ایا ریاض همچنان با همان قوّت پیشین به تکیه بر اسرائیل ادامه می دهد؟!

سقوط جنگنده فوق پیشرفته اسرائیل، آغاز نقطه عطف مهمی در نقشه نظامی خاورمیانه است که تغییرات زیادی را در پی خواهد داشت؛ از جمله آنکه اسرائیل بدون شک در آینده به آرامش بیشتری ملتزم می شود. از این حیث است که نقش سلاح در طراحی نقشه ها و تصمیمات، بارزتر از خطابه ای سیاسی است که منجر به ایجاد هیچ گونه تحولی نمی شوند...

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۸۲۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • ارتش اسرائیل رسما آغاز مرحله عملیات زمینی به شرق رفح را اعلام کرد
  • ببینید | عملیات دیدنی نمایشی جنگنده‌های پیشرفته روسیه در دل آسمان
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • هر روز ۳۷ کودک فلسطینی مادر خود را از دست می‌دهند
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی