Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - داده‌هاي رسمي نشاني مي‌دهد آمريکا بيش از 800 پايگاه نظامي در بيش از 70 کشور جهان دارد که بخش عظيمي از اين نيروها در مناطق جنگي خاورميانه حضور دارند.
به گزارش گروه بين‌الملل خبرگزاري ميزان، آمريکا طي دهه‌هاي اخير در چارچوب سياست‎هاي سلطه‌جويانه بخش عظيمي از نيروهاي نظامي خود را در کشورهاي ديگر جهان مستقر کرده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اگرچه آمريکا هميشه از درز اطلاعات دقيق درخصوص پايگاه‌ها و شمار نيرو‌هاي نظامي خود در سراسر جهان طفره رفته، هميشه برخي از رسانه‌ها با استناد به آمارهاي رسمي گزارشهايي را در اين رابطه منتشر مي‌کنند.
پايگاه‌هاي آمريکا در کشورهاي مختلف
وب‌سايت پليتيکو در خصوص تعداد پايگاه‌هاي آمريکا در کشورهاي مختلف مي‌نويسد: با اينکه آمريکا صدها پايگاه نظامي خود را در عراق و افغانستان تعطيل کرده اما همچنان 800 پايگاه نظامي ديگر از پايگاه‌هاي عظيم «آمريکاي کوچک» تا پايگاه‌هاي راداري کوچک، در بيش از 70 کشور جهان دارد.
نويسده با بيان اينکه کشورهاي فرانسه، انگليس، روسيه روي‌هم‌رفته 30 پايگاه نظامي در بيرون از مرزهاي خود داردند تخمين مي‌زند که هزينه سالانه نگهداري اين پايگاه‌ها و نيروهاي نظامي آنها در سال 2014 بين 85 تا 100 ميليارد دلار بوده که اين هزينه در جمع با هزينه پايگاه‌ها و نيروهاي نظامي در مناطق جنگي بين 160 تا 200 ميليارد دلار بوده است.

به نوشته «پليتيکو» هزينه بالاي نگهداري پايگاه‌هاي نظامي برون‌مرزي موجب بحث‌ها و جدلهاي زيادي در جامعه آمريکا شده و اينکه آيا اين تعداد زياد پايگاه در خارج از مرزها حقيقتا امنيت بيشتر ما را در پي داشته است؟
پليتيکو در ادامه براي نشان‌دادن اين که پايگاه‌هاي آمريکا چه مقدار از مرزهاي اين کشور دور هستند و عملا نقشي در امنيت داخلي اين کشور ندارد فهرستي از اين مکانها را به نقل از داده‌هاي رسمي وزارت دفاع آمريکا منتشر مي‌کند.
ايتاليا
از دهه 1990 تاکنون صدها پايگاه در کشورهاي اروپايي بسته شده‌ اما در حال حاضر 11 هزار و 500 نيروي نظايمي در ايتاليا حضور دارد . و به تازگي نيز ارتش پايگاه‌هاي جديدي دراين کشور ساخته است.
ژاپن
در طول دوران جنگ سرد، نيروهاي آمريکايي به منظور محاصره چين و اتحاد جماهير سابق (روسيه کنوني)، صدها پايگاه در ژاپن و اقيانوس آرام را اشغال کردند . از سال 1995 اعتراض‎هاي مردم ژاپن نسبت به پايگاه‌هاي آمريکا روند افزايشي داشته، با اين حال آمريکا همچنان بيش از 30 پايگاه نظامي در اين کشور دارد.
هندوراس
قانون اساسي هندوراس حضور دائمي نيروهاي خارجي در اين کشور را ممنوع کرده اما نيروهاي نظامي آمريکا از سال 1982 تا کنون در «پايگاه‎هاي موقتي» حضور خود را در اين کشور ادامه داده‌اند، مقامات هندوراس با اصطلاح «پايگاه موقت» مي‌توانند مدعي شوند که هيچ گونه پايگاه آمريکايي در اين کشور وجود ندارد؛ بسياري بر اين عقيده‌اند که نيروهاي نظامي آمريکا در کودتاي نظامي 2009 هندوراس نقش داشته‌اند.

بورکينافاسو
«اماکن همکاري امنيتي» در شهر واگادوگو، پايتخت بورکينافاسو، در واقع نسل جديدي از پايگاه‌هاي «کوچک» و مخفيانه آمريکا را در کشورهايي به نمايش مي‌گذارد که پيش از اين حضور نظامي نداشته است. دست‌کم 11 پايگاه از اين چنين پايگاه‌هايي در کشورهاي آفريقا محل فرماندهي نيروهاي ويژه، و پروازهاي نظارتي و پهپادهاست.
عراق
تا پيش از تصميم پارلمان عراق در سال 2011، نزديک به 505 پايگاه نظامي آمريکا در عراق وجود داشت. از سال 2014 به اين سو دست‌کم 5 پايگاه عراق در اشغال نيروهاي آمريکايي بوده و قراراست پايگاه‌هاي نظامي ديگري نيز ساخته شود.
تايلند
وزارت دفاع آمريکا قسمتي از پايگاه‌ هوايي «يو-تاپائو رويال تاي نيوي» را اجاره کرده و با اين شيوه مقامات آمريکايي و تايلندي مي‌توانند پافشاري کنند که «هيچ پايگاه آمريکايي در تايلند وجود ندارد». اين پايگاه آمريکا در تايلند مهمترين پايگاه فرماندهي جنگ‎هاي عراق و افغانستان بوده‌ است.
فيليپين
فيليپين در دهه 1990 نيروهاي آمريکايي را از همه پايگاه‌ها خود خارج کرد. در سال 2002 به بهانه همکاري با نيروهاي فيليپين در مقابله با گروه‌هاي شورشي دست‌کم 600 نيروي آمريکايي به تايلند اعزام شدند و هم‌اکنون نيز نزديک به 6 هزار نيروي آمريکايي در فيليپين در «پايگاه‌هاي موقت» حضور دارند.
آمريکا چه تعداد نيروي نظامي در خاورميانه دارد؟
بنا به گزارش‎ها آمريکا از يک ميليون و چهارصد هزار سرباز آماده به خدمت خود، نزديک به 350 هزار از آنها را در کشورهاي مختلف جهان در 750 پايگاه نظامي مستقر کرده‌ است؛ بخش عظيمي از اين نيروها در مناطق جنگي خاورميانه حضور دارند.
پايگاه شبکه خبري «الجزيره» درگزارشي در اول ماه «مي» سال 2012 مدعي شده که براساس اطلاعاتي که ستاد فرماندهي مرکزي آمريکا (سنت‌کام) در اختيارش قرار داده نزديک به 125 هزار نيروي نظامي آمريکا در کشور‌هاي منطقه خاورميانه حضور دارند؛ نزديک به 90 هزار نيروي نظامي در يا اطراف افغانستان، 20 هزار نظامي ديگر در منطقه خاور نزديک و بين 15 تا 20 هزار نفر نيز در نيروي دريايي آمريکا در خاورميانه حضور دارند. منطقه خاور نزديک شامل کشور‌هاي فلسطين، اردن، سوريه، ترکيه، قبرس، و عراق است.

پايگاه «هريتيج» در گزارشي با ادعاي اينکه تا اکتبر 2015 نزديک به 35 هزار نيرو‌ي نظامي آمريکا در خاورميانه حضور دارد مي‌نويسد: اگرچه شمار دقيق نيرو‌هاي نظامي آمريکا در خاورميانه به علت حساسيت‌هاي سياسي در منطقه عمومي نمي‌شود، اما بنا بر اطلاعات موجود حضور نظامي آمريکا در کشور‌هاي مختلف خاورميانه به صورت زير است.
کويت: نزديک به 15 هزار نيروي نظامي آمريکا در کويت حضور دارد. اين نيرو‌ها در پايگاه‌هاي هوايي علي السالم، احمد الجابر، و کمپ اريفجان مستقر هستند و اسکادران هواپيما‌هاي جنگي و سامانه‌هاي موشکي آمريکا معمولا در پايگاه‌هاي کويت مستقر مي‌شوند.
امارات: براساس اظهارات مقامات اماراتي و آمريکايي نزديک به 5 هزار نيروي نظامي عمدتا از نيروي هوايي آمريکا در پايگاه هوايي «الظفره» امارات حضور دارند. مأموريت اصلي اين نيرو‌ها هدايت عمليات‌هاي هوايي جنگنده‌ها، پهپادها، هواپيما‌هاي سوخت‌گيري و هواپيما‌هاي شناسايي است. آمريکا همچنين معمولا هواپيماي جنگي F-22 را در پايگاه الظفره مستقر مي‌کند و سامانه‌هاي دفاع موشکي «پاتريوت» به منظور دفاع موشکي و هوايي در اين پايگاه مستقر هستند.

عمان: گفته مي‌شود از سال 2004 تاکنون در عمليات‌هاي ارتش آمريکا در افغانستان يا عراق از تأسياست نظامي عمان هيچ استفاده‌اي نشده‌است و حتي شمار نيرو‌هاي نظامي آمريکا در عمان تا 200 نفر کاهش يافته‌ است. با اين حال آمريکا مي‌تواند از فرودگاه‌هاي نظامي خود در مسقط، مصيره، و ثمريت براي اهداف استفاده کند.
بحرين: قديمي‌ترين پايگاه هوايي آمريکا در خاورميانه در بحرين قرار دارد. هم‌اکنون نزديک به 77 هزار نيروي نظامي در اين پايگاه حضور دارند. بيشترين نيرو‌هاي هوايي آمريکا در پايگاه هوايي «شيخ عيسي» حضور دارند. در پايگاه هوايي «شيخ عيسي» سامانه‌هاي موشکي پاتريوت، هواپيما‌هاي شناسايي و جنگنده‌هاي اف-16 و اف-18 نيز مستقر شده‌اند.

عربستان سعودي: آمريکا درسال 2003 بخش زيادي از نيرو‌هاي خود را از عربستان خارج کرده‌ است. اطاعات چنداني در خصوص شمار کنوني نيرو‌هاي نظامي آمريکا در عربستان وجود ندارد. بخش عظيم نيرو‌هاي آمريکا در پايگاه هوايي روستاي اسکان در 13 مايلي شهر رياض پايتخت قرار دارد.
اردن: آمريکا اگرچه هيچ پايگاه نظامي در اردن تأسيس نکرده‌ است، اما سال‌هاي طولاني است که در اين کشور به تمرين‌هاي آموزشي در اين کشور مشغول است. آمريکا پس از آغاز جنگ سوريه، بيش از 1500 سرباز، يک اسکادران از جنگنده‌هاي اف-16، سامانه موشکي پاتريوت، و سامانه‌ها موشکي متحرک در اردن مستقر کرده‌ است.
عراق: در دسامبر 2011 شمار نيرو‌هاي نظامي آمريکا در عراق تا 150 نفر براي حفاظت از سفارت کاهش يافت. با اين حال پس از حضور گروه داعش در شمال‌ غربي عراق، شمار نيرو‌هاي نظامي آمريکا به تدريج افزايش يافته‌ است. تا مارس 216 نزديک به 5 هزار نيروي آمريکايي در يک پايگاه نظامي موقت اسکان داده شده‌اند.

قطر: به نوشته پايگاه «فوربس» بزرگترين پايگاه نظامي آمريکا در خاورميانه در قطر حضور دارد. پايگاه هوايي «العديد» در 20 کيلومتري جنوب‌غربي شهر دوحه قرار دارد و نزديک به 10 هزار نيروي نظامي در اين پايگاه هوايي مستقر شده‌اند که پس از پايگاه آمريکا در کويت بيشترين تراکم جمعيتي نظاميان را در خود جاي داده‌است. اين پايگاه ظرفيت گنجايش 120 هواپيما را دارد و مرکز فرماندهي عمليات هوايي آمريکا در العديد قرار دارد که توانايي فرماندهي و کنترل نيروي هوايي آمريکا و کشور‌هاي متحد در منطقه، به‌ويژه عراق، سوريه و افغانستان را دارد.
پايگاه العديد 12 سال پيش و در سال 2005 در شرايطي تاسيس شد که آمريکا در پي حوادث 11 سپتامبر و درخواست رياض مبني بر بيرون رفتن از عربستان به دنبال يک پايگاه جايگزين بود.
پايگاه‌هاي نظامي آمريکا در خليج فارس
آمريکا هفت پايگاه نظامي در حوزه خليج‌فارس دارد که شامل پايگاه هوايي العديد قطر، پايگاه تومريت عمان، پايگاه ناوگان پنجم بحرين، پايگاه هوايي علي السالم کويت، پايگاه هوايي شيخ عيسي بحرين، پايگاه هوايي احمدالجابر کويت، پايگاه هوايي الظفره امارات است ،افزون بر اين هفت پايگاه، پايگاه‌هاي بگرام در افغانستان و لِمُونير در جيبوتي هم در فاصله‌اي نه چندان دور از منطقه خليج فارس از پايگاه‌هاي عمده آمريکا محسوب مي‌شوند.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۱۶۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکستان: نه پایگاه نظامی به آمریکا داده و نه خواهیم داد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، ارتش پاکستان امروز سه شنبه اعلام کرد که پایگاه های نظامی خود را در اختیار احدی قرار نخواهد داد.

بر اساس اعلام این رسانه، سخنگوی ارتش پاکستان با رد گزارش‌ هایی مبنی بر اینکه اسلام‌آباد ۲ پایگاه در اختیار آمریکا قرار داده است، گفت: پاکستان نه پایگاه‌ های نظامی در اختیار کسی قرار نداده و نه خواهد داد.

سرلشکر «احمد شریف چودری» (Ahmed Sharif Chaudhry) سخنگوی ارتش پاکستان در یک کنفرانس خبری در شهر راولپندی در شمال شرقی کشورش گفت:«نه پاکستان پایگاه‌های نظامی در اختیار کسی قرار داده و نه این کار را خواهد کرد.

«احمد شریف چودری» در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «آیا پاکستان پایگاه نظامی در جنوب غربی بلوچستان و شمال غربی خیبرپختونخواه به آمریکا داده است یا خیر؟» تأکید کرد: همانطور که خودتان گفتید، این فقط یک تبلیغ است. ادعاهای تایید نشده ای در رسانه های اجتماعی منتشر شده است مبنی بر اینکه واشنگتن از اسلام آباد خواسته است تا ۲ پایگاه نظامی برای نظارت بر ایران، افغانستان و چین تأسیس کند.

کد خبر 6099760

دیگر خبرها

  • پاکستان: شایعات واگذاری پایگاه نظامی به آمریکا کذب است
  • پاکستان: نه پایگاه نظامی به آمریکا داده و نه خواهیم داد
  • رژیم صهیونیستی مجددا گذرگاه کرم ابوسالم در غزه را بست
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • ادامه پیشروی های گسترده ارتش روسیه با تصرف یک شهر دیگر/ پیش بینی روزهای سخت در انتظار ارتش اوکراین
  • روسیه: ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کردیم
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کرد
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه را منهدم کرد
  • یک کشته و چهار زخمی در حمله به کاروان نیروی هوایی هند در کشمیر
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد