Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه اینترنتی رای‌الیوم در یادداشتی به قلم عبدالباری عطوان آورده است: با پایان یافتن تعطیلات عید قربان و تعطیلات تابستانی در اروپا و آمریکا احتمال بروز درگیری‌های نظامی بی‌سابقه در منطقه خاورمیانه با محوریت سوریه و استان ادلب و به ویژه حومه آن افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروهای سوریه برای حمله‌ای بی‌سابقه با پشتیبانی روسیه آماده می شوند تا این استان را بازپس گیرند. در همین حال، ائتلاف مقابل به فرماندهی آمریکا برای خنثی کردن این حمله همه توان خود را به کار گرفته است تا جریان امور را به سمت تغییر نظام دمشق پیش ببرد، گزینه‌ای که حدود دوسال کامل حرفی از آن نبود و همه در برابر باقی ماندن دولت کنونی تسلیم شده بودند و همه تلاش ها برای رسیدن به این هدف ناکام مانده بود.

به چند علت این درگیری ها طی چند هفته آینده، اگر نگوییم چند روز آینده رخ خواهند داد که عبارتند از:
نخست: تاکید خبرگزاری بلومبرگ آمریکا به نقل از چهار منبع. جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در دیدار با همتای روس خود در ژنو تهدید کرد آمریکا در صورت بروز حمله شیمیایی، حملات کوبنده ای علیه اهدافی در عمق خاک سوریه انجام خواهد داد.

دوم: هشدار وزارت دفاع روسیه در بیانیه رسمی درباره حمله موشکی سه جانبه آمریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه برای پوشش دادن به حمله بزرگ گروه های مسلح به حلب و حماه و پس گرفتن این دو شهر و پایان دادن به سیطره ارتش سوریه بر آنها.

سوم: پهلو گرفتن ناوشکن آمریکایی سولیوان در خلیج فارس که مجهز به 56 موشک بالدار توماهوک است و فرود چندین بمب افکن راهبردی غول پیکر از نوع بی وان بی حامل موشک های زمین به هوای Jassm در پایگاه آمریکایی العدید قطر برای شرکت در حمله قریب الوقوع به سوریه طبق بیانیه وزارت دفاع روسیه.

چهارم: تاکید رسمی مقامات روسیه مبنی بر این که آمریکا به دنبال بهانه های جدید برای طرح ادعای استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی در حمله به ادلب است.

پنجم: سفر روز یکشنبه امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران به دمشق در رأس هیئتی بلندپایه شامل فرماندهان ارتش ایران و دیدار او با عماد ایوب همتای سوری برای بحث و تبادل نظر درباره جدیدترین تحولات نظامی از جمله تهدیدهای آمریکا.

ششم: دعوت به مبارزه علیه سوریه که ابومحمد الجولانی، سرکرده هیئت تحریر الشام (جبهه النصره سابق) هنگام بازدید از اتاق عملیات سازمان خود در حومه لاذقیه درباره آن صحبت کرد و خواستار ترور تعداد زیادی از حامیان آشتی و گفتگو با مقامات سوری و اسارت 500 تن از آنان شد. ضمن آن که آمریکا از اتهاماتی که به این گروه وارد می کرد و نیز تروریستی خواندن آن صرف نظر کرده است.

هفتم: آغاز فرآیند بسیج هزاران فرد مسلح در ادلب و حومه آن و دیده شدن سلاح های پیشرفته در دست گروه های مسلح و آمادگی آنها برای حمله قریب الوقوع به ارتش سوریه و سپس حمله برای بازپس گرفتن دو شهر حلب و حماه و بازگشت به خانه نخست بحران سوریه. یعنی خنثی کردن همه پیروزی ها و دستاوردهای نظامی دولت سوریه طی دو سال گذشته.

دونالد ترامپ با بحران داخلی شدیدی دست و پنجه نرم می کند که از همکاری نکردن معاونانش و از پشت خنجر زدن به او ناشی می شود. مهمترین آنها مایکل کوهن، وکیل سابق اوست که اطلاعات بسیار خطرناکی به بازپرس ویژه درباره رسوایی های جنسی و تخلفات مالی او ارائه کرده است که می تواند زمینه ساز برکناری ترامپ شود. از این رو بعید نیست ترامپ با به راه انداختن جنگ در سوریه سعی در منحرف کردن افکار عمومی و کاهش فشار بر روی خود را داشته باشد تا در انتخابات میان دوره ای مجلس نمایندگان و سنا که قرار است نوامبر آینده برگزار شود موضع حزب جمهوری خواه را تقویت کند.

ارتش سوریه نیازی به استفاده از سلاح شیمیایی در ادلب و غیر آن ندارد اما احتمال طرح این ادعا به عنوان بهانه توسط آمریکا و متحدان اروپایی‌اش بعید نیست تا از این طریق یک بار دیگر پرونده سوریه را مغشوش و دستاوردهای میدانی سوریه-ایران-روسیه را خنثی کنند.

آمریکا به طور خلاصه خواستار پایان یافتن جنگ سوریه نیست و نمی خواهد این جنگ با پیروزی سوریه و ایران و روسیه، آغاز عملیات بازسازی و بازگشت آوارگان تمام شود از این رو می کوشد حمله قریب الوقوع به ادلب را با مانع مواجه کند و وضع آن جا را به شکل کنونی نگه دارد تا بتواند از این ائتلاف باج بگیرد و از وضع کنونی به عنوان اهرم فشار دوگانه برای دستیابی به امتیازهای راهبردی مانند اخراج نیروهای ایرانی از سوریه و از سر گرفتن مذاکره درباره توافق هسته ای ایران بهره ببرد.

تجاوز جدید و سه جانبه آمریکا و انگلیس و فرانسه شبیه به حمله چهاردهم آوریل گذشته ممکن است آتش جنگ را در سطح وسیع‌تری در منطقه شعله‌ور کند زیرا با ویرانی و کشتار بیشتری همراه خواهد بود و شاید برخی اهداف در پایتخت سوریه و مقر نهادهای حاکمیتی در آن از جمله کاخ ریاست جمهوری را نیز هدف قرار دهد و این احتمال با توجه به کشتی ها و بمب افکن های پیشرفته ای که برای جنگ به منطقه آمده اند تقویت می شود.

هشدارهای روسیه درباره هر حمله جدید نظامی و لحن قدرتمند وزارت دفاع آن نشان می دهد مسکو احتمالا این بار بیکار نخواهد نشست و از حملات فزاینده گروه های مسلح با هواپیماهای بدون سرنشین علیه پایگاه هوایی خود در حمیمیم لاذقیه نگران است. چین نیز رویکردی شبیه روسیه دارد زیرا می خواهد از شر تروریست‌ها خلاص شود. 

جنگ ادلب نقطه عطفی در جنگ سوریه خواهد بود و شاید نتایج آن در باز ترسیم نقشه سیاسی و نظامی کل خاورمیانه موثر باشد. روسیه به راحتی از دستاودرهای خود در پرونده سوریه دست نمی کشد از این رو ما اکنون شاهد شاخ و شانه کشیدن مسکو و ائتلاف آمریکا هستیم که اگر تهدیدات دوجانبه آنها به راه حل سیاسی برای بحران ادلب منجر نشود و اتفاقی شبیه غوطه و حلب شرقی نیفتد باید منتظر فاجعه انسانی بزرگی باشیم که بهای آن را شهروندان بیگناه خواهند داد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سوریه گروه های تروریستی تروریسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۵۲۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی

بین الملل تابناک: حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل، اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل، بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه، تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی و دیدار اسلامی با سفیر عربستان در تهران از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. 

حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل

مقاومت اسلامی عراق در بیانیه‌ای از حمله موشکی به بندر نفتی «عسقلان» واقع در اراضی اشغالی خبر داد.

 مقاومت اسلامی عراق امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد بندر نفتی عسقلان در اراضی اشغالی را با موشک پیشرفته کروز «ارقب» هدف قرار داده است.

همزمان سرایا القدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی) هم در بیانیه‌ای اعلام کرد سدیروت و مفلاسیم و برخی شهرک‌های صهیونیستی مجاور نوار غزه را هدف حمله موشکی قرار داده است.

در پی این حمله، آژیر خطر در سدیروت و برخی شهرک‌های اطراف غزه به صدا درآمده است.

اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل

پایگاه خبری انصارالله گزارش داد که نیروهای مسلح یمن همزمان با آغاز حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح از فعال سازی مکانیسم بند دوم مرحله چهارم درگیری با رژیم صهیونیستی خبر داد.

طبق مفاد بند فوق کلیه شناورهای هر شرکت کشتیرانی بین المللی که کشتی‌هایش به بنادر رژیم صهیونیستی وارد شود در فهرست اهداف نیروهای مسلح یمن قرار گرفته و تردد آنها در محدوده عملیاتی نیروهای مسلح یمن ممنوع خواهد شد.

طبق بیانیه روز جمعه گذشته سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن مرحله چهارم تشدید نبرد با صهیونیست‌ها عبارت است از:

اول: هدف قرار دادن تمامی کشتی‌هایی که تصمیم ممنوعیت کشتیرانی اسرائیل را نقض کنند و به سمت بنادر فلسطین اشغالی در دریای مدیترانه و در هر منطقه‌ای که در دسترس ما باشد، حرکت کنند.

دوم: اجرای این امر از زمان اعلام این بیانیه شروع می‌شود.

سوم: اگر دشمن اسرائیلی قصد انجام عملیات نظامی در رفح را داشته باشد، نیروهای مسلح یمن تمامی کشتی‌های شرکت‌هایی را که مرتبط با بنادر فلسطین اشغالی از هر ملیتی باشند، تحریم همه جانبه خواهند کرد و از ورود تمامی کشتی‌های کشور مورد نظر به هر مقصدی جلوگیری خواهند کرد.

نیروهای مسلح یمن در پایان این بیانیه تاکید کردند که به یاری خداوند متعال و بر اساس حمایت و پشتیبانی مردم بزرگ یمن و همه آزادگان این امت، در آماده سازی برای مراحل گسترده‌تر و قوی‌تر از اجرای هیچ عملیاتی تا پایان جنگ و محاصره علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه، دریغ نخواهند کرد.

تشدید عملیات اسرائیل در رفح در حالی انجام می‌شود که حماس موافقت خود را با پیشنهاد آتش بس اعلام کرده است. گرچه مقامات صهیونیست تاکنون نسبت به این موضوع به طور رسمی تعیین موضع نکرده‌اند، اما برخی منابع می‌گویند حماس با طرح تعدیل شده صلح مصر موافق کرده که مورد تأیید اسرائیل نیست.

بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه

به گفته مقامات واشنگتن، یک نظامی آمریکایی روز یکشنبه پس از سفر به روسیه، بازداشت شده است.

به گزارش "ان بی سی نیوز" مقامات آمریکایی افزودند که این نظامی که به نامش اشاره ای نشد ، در کره جنوبی مستقر و به تنهایی به روسیه سفر کرده بود.

آنها اعلام کردند که این سرباز متهم به سرقت از یک زن در کره جنوبی است.

ارتش آمریکا هنوز در این خصوص اظهار نظر نکرده است.

روسیه تاکنون چندین شهروند آمریکایی را بازداشت کرده است.

در میان برجسته ترین شهروندان آمریکایی بازداشت شده در روسیه، می توان به ایوان گرشکویچ، خبرنگار وال استریت ژورنال، که در مارس گذشته بازداشت شد، و پل ویلان تفنگدار سابق ارتش آمریکا که در سال ۲۰۱۸ دستگیر شد، اشاره کرد.

دولت آمریکا ادعا کرده که بازداشت گرشکویچ و ویلان غیرقانونی بوده است و آزادی آنها در اولویت امور دولت جو بایدن رییس جمهور آمریکا است.

تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی

۱۲سناتور جمهوریخواه آمریکایی دادگاه لاهه (ICC) را تهدید کرده اند که اگر این نهاد برای مقامات ارشد صهیونیستی حکم بازداشت صادر کند, واشنگتن دادگاه لاهه را تحریم خواهد کرد.

به گزارش "آناتولی", این نامه یک صفحه ای خطاب به کریم خان دادستان دادگاه لاهه است. در این نامه آمده است هرگونه حکم بازداشت احتمالی علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و دیگر مقامات بلندپایه اسرائیل "غیرمشروع و فاقد مبنای قانونی است و در صورت اجرا منجر به تحریم‌های شدید علیه شما و نهاد شما خواهد شد."

این سناتورها آمریکایی با حمایت از جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار مردم بیگناه فلسطین در این نامه ادعا کردند: اگر اسرائیل را هدف قرار دهید و ما شما را هدف قرار خواهیم داد. این احکام بازداشت از سوی دادگاه لاهه, آن را با بزرگترین دولت حامی تروریسم و نماینده آن همسو می کند. واضح است که هیچ شباهت اخلاقی بین تروریسم نشات گرفته از حماس و پاسخ موجه اسرائیل وجود ندارد.

دیدار اسلامی با سفیر عربستان در تهران

در جریان برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان، محمد اسلامی با عبدالله بن سعود العنزی سفیر عربستان سعودی در ایران به دیدار و گفت‌وگو پرداخت.

 محمد اسلامی در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به سفیر عربستان سعودی و ابراز خرسندی از حضور وی در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای،‌ بر پیوند عمیق دو کشور تاکید کرد و گفت: پیوند قلبی و اشتراکات دینی و فرهنگی دو کشور حدیث وصل دو ملت است. ‌آنچه برای ایران و عربستان اهمیت دارد؛ تلاش برای توسعه تعاملات در راستای منافع ملی دو کشور است.   

وی با اشاره به موضوع توسعه و کاربرد فناوری‌های پیشرفته اظهار کرد: کشورهای خاصی در جهان وجود دارند که به دنبال فناوری‌های نوین هستند. برخی از این کشورها در نظر دارند که ایران خریدار چنین تکنولوژی‌هایی باشد درصورتی‌که رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این زمینه کاملا متفاوت است و به دنبال تحقیقات و توسعه فناوری در کشور است.

دیگر خبرها

  • زاخارووا: در صورت تحقق تهدیدهای لندن، احتمال حمله روسیه به تاسیسات نظامی انگلیس وجود دارد
  • در صورت تحقق تهدیدهای لندن، احتمال حمله روسیه به تاسیسات نظامی انگلیس وجود دارد
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • تهدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی براى حمله قريب الوقوع به رفح