Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در خطبه نخست نمازجمعه امروز تهران که در محل دانشگاه تهران و در آستانه ماه مبارک رمضان برگزار شد، ضمن دعوت خود، نمازگزاران و مردم به تقوای الهی اظهار داشت: به فرموده امام صادق (ع) ماه رمضان احترام ویژه‌ای دارد و باید حریم آن را نگه داشت. نگه داشتن این حریم به آن است که روزه را به معنای واقعی در جامعه و جانمان نشان بدهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین با اشاره به آیه 183 سوره بقره در خصوص روزه و ماه مبارک رمضان عنوان کرد: در روایات سفارش شده است که به استقبال ماه خدا برویم. به استقبال ماه خدا رفتن، ایجاد فضای رمضانی در حوزه زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی است،  در حوزه زندگی فردی، روایات متعددی وجود دارد که اعضای و جوارح هم باید رمضانی بشوند؛ یعنی چشم، زبان، شکم با اجتناب از لقمه حرام و... نیز باید رمضانی شوند،  روزه تنها نخوردن و نیاشامیدن نیست، بلکه چشم و گوش نیز باید روزه باشد، ماه رمضان نباید با غیر رمضان یکسان باشد.

امام جمعه موقت تهران افزود: روزه واقعی در جان انسان سپری در برابر گناه ایجاد می‌کند،  در ماه رمضان باید تلاش کنیم تا جز به خدا فکر نکنیم؛ این روزه‌داری قلب است و روزه‌داری قلب مهمتر از روزه‌داری زبان و روزه‌داری زبان مهمتر از روزه‌داری شکم است.

حجت‌الاسلام خاتمی تاکید کرد: فضای خانواده نیز باید با حضور قرآن، رمضانی شود،  حداقل یک ختم قرآن در ماه مبارک رمضان انجام بگیرد،  در روایات آمده است در خانه‌ای که قرآن خوانده شود، فرشتگان بر آن نظارت دارند،  همچنین فضای خانواده باید با دعای سحر، دعای ابوحمزه ثمالی و نمازشب رمضانی شود. 

امام جمعه موقت تهران بیان داشت: در ماه رمضان باید نشان داده شود که این کشور نظام جمهوری اسلامی است،  اینکه در فضای عمومی بطری آب سر کشیده شود، برخلاف فضای اسلامی است؛این کار حرام است باید نسبت به مقدسات دیگران احترام قائل شد.

برخی انگار بیماری متدین‌آزاری و دیگرآزاری دارند، همه باید نهی از منکر کنند، نیروی انتظامی هم وظیفه ذاتیش است که فضای جامعه را فضای نورانی و دینی سازد؛ در مورد افطاری دادن هم باید بگویم که دو سه سال است افطاری ساده در مساجد و... باب شده است و از سنت‌های بسیار خوب است، خدا خیر دهد همه آن‌هایی را که در این اقدام مشارکت دارند؛ همچنین باید گفت که افطاری دادن به محرومان و فقرا ثواب بسیاری دارد، به فرموده پیامبر اکرم (ص) رمضان ماه خدا و بهار فقراست، روزه بسیار ثواب دارد و افطاری دادن به فقرا و محرومان ثواب آن را بیشتر می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی در خطبه دوم نمازجمعه امروز تهران با اشاره به روز جهانی کار و کارگر گفت: کارگران همیشه عزیزند؛ به خصوص در سالی که به عنوان "رونق تولید" نام گرفته است. کارگران از ارکان رونق تولید هستند. رونق تولید، عزت و مقاومت را در برابر دشمن در پی دارد.

وی همچنین با گرامی داشتن روز معلم و سالروز شهادت آیت الله مطهری گفت: امام و رهبری تجلیل‌های شایسته‌ای از مطهری داشتند. ایشان به حق عالم ربانی و مرزبان دین بودند. معلمی شغل انبیاست. تعبیری نیز که رهبری در دیدار معلمان بیان داشتند این بود که معلم پرورش‌دهنده سرمایه یک ملت، پایه‌گذار تمدن ملی، جهادگر کارزار مبارزه با جهل و سازنده هویت و فرهنگ یک ملت است. تجلیل‌های رهبری حکیمانه بود و نشان می‌دهد که معلمان چه رسالتی دارند. کارگران و معلمان عزیزند و نظام باید تلاش بیشتری برای معیشت آبرومندانه و عزتمندانه این دو قشر انجام دهد.

امام جمعه موقت تهران در خصوص تهدیدات آمریکا نیز بیان داشت: امام علی (ع) وقتی در جنگ خیبر وارد شد، پیامبر اکرم (ص) فرمودند که تمام ایمان به جنگ تمام شرک آمده است. نظام ما، نظام عاشق حضرت علی (ع) است. دشمنان نظام ما نیز از سنخ دشمنان امام علی (ع) هستند. ما در چنین مصافی هستیم. مصاف ما عقیدتی است، به این معنا که قصه تروریسم، هسته‌ای و حقوق بشر مطرح نیست. دنیا می‌داند که آمریکا و اذنابش در خط مقدم تروریسم، زیرپا گذاشتن حقوق بشر و برخورداری از زرادخانه‌های بمب اتم هستند. 

وی افزود: در چهل سال گذشته، آنی نبوده که در ستیز با آمریکا نبوده باشیم. به فضل الهی ملت ایران پیروز بوده و هیمنه آمریکا را درهم شکسته است. شعار مرگ بر آمریکا موجب هراس ترامپ شده است. او مدام می‌نالد که مردم ایران این شعار را می‌دهند. مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر ترامپ، بولتون و... . ما نقشه خاورمیانه جدید آمریکا را در هم شکستیم. از اول انقلاب چهار جنگ علیه ما به راه انداخته شد. جنگ نظامی در دهه اول انقلاب، تهاجم فرهنگی و جنگ روانی در دهه دوم انقلاب، جنگ سیاسی در دهه سوم و اکنون جنگ اقتصادی. به فضل خدا ملت بزرگ ایران در این جنگ‌ها پیروز شده و در جنگ اقتصادی نیز پیروز خواهد شد.

خطیب نمازجمعه تهران گفت: بصیرت، خداباوری، حضور مردم در صحنه، مقاومت، وحدت و همدلی عناصر پیروزی مردم ایران بوده است و با این عناصر در آینده هم پیروز خواهیم شد. کشور آمریکا بحران زده است و ترامپ مانند دزد سر گردنه باج‌گیری می‌کند. او می‌گوید عربستان باید 500 میلیون دلار بدهد تا امنیتش را تامین کند که سال بعد هم باید بیشتر کند. آنچه در این بین مهم است، مقاومت است. ما با دیوانه‌ای روبرو هستیم که اگر یک قدم عقب بنشینیم ده قدم جلو می‌آید. باید سر این دیوانه را به سنگ کوبید و آن کس که این کار را انجام می‌دهد، ملت ایران است.

وی اضافه کرد: در چنین شرایطی مذاکره یعنی تسلیم و تسلیم یعنی ذلت. مردم در این شرایط تسلیم‌ناپذیر هستند و شعارشان هیهات من الذله است. ابزار این روزهای ترامپ تهدید است. تهدیداتی که بسیار نخ‌نما شده است. این تهدیدها هرجایی اثر داشته باشد در ایران اثر ندارد. ما چهل سال است که گوشمان از این تهدیدها پر است. ما با ایمان به خدا جواب این تهدیدها را خواهیم داد. یکی از تهدیدها به صفر رساندن صادرات نفت ایران است. آمریکا به خوبی می‌داند که نظام جمهوری اسلامی ایران هرچقدر بخواهد نفت تولید می‌کند و هرچقدر هم بخواهد صادر می‌کند. آمریکا باید بداند که شیطنت‌هایش بی‌پاسخ نمی‌ماند. ملت ایران غیور است و در جنگ هشت ساله، آمریکا و اذنابش (صدام) را از پای درآورد. ملت ایران علیه کسانی که توطئه می‌کنند، در دهانشان می‌زند و دندان‌هایشان را در دهان خرد می‌کند.

امام جمعه موقت تهران بیان کرد: خوی آمریکا، خوی زیاده‌خواهی است. این خوی نسبت به ملت ایران هم نیست. شما ونزوئلا را بینید که آمریکا در برابر دولت با رای از مردم بر آمده ایستاده است. مردم ونزوئلا بدانند که راه حل تنها مقاومت در برابر آمریکاست. احمق ترین نظام جهان نظام آمریکاست. آمریکا در اوج محبوبیت سپاه و در زمانی که نیروهای مسلح به ویژه سپاه در ماجرای سیل خوش می‌درخشید و خدمت به مردم می‌کرد و در جان مردم جا گرفته‌ بود، این نهاد را به عنوان نهاد تروریستی معرفی کرد و سبب شد تا دیگران هم با سپاه متحد بشوند. آمریکا و قدرت آمریکا در حال افول است و ملت بزرگ ایران، ماندنی هستند.

حجت‌الاسلام خاتمی همچنین در رابطه با گرانی‌های عنوان کرد: گرانی‌ها افسارگسیخته است. نباید کسی انتظار داشته باشد که خطیب نمازجمعه که زبان مردم است از این مطلب سخن نگوید. قطعا این گرانی‌ها نتیجه دشمنی‌هاست، اما نباید سومدیریت‌ها قیمت کالاها را  تحت الشعاع قرار بگیرد. با مدیریت جهادی می‌توان مدیریت کرد. سرمایه نظام، مردم هستند. مدیران اگر تصمیمی می‌خواهند بگیرند، با مردم صحبت کنند و اقناع بکنند. آنچه مثل آفتاب روشن است، ضعف نظارت است. در مورد بسیاری از گرانی‌ها خود مسئولان می‌گویند هیچ مبنایی ندارد پس چرا مقابله نمی‌کنید و با سواستفاده‌چی‌ها برخورد ندارید؟ در آستانه ماه رمضان هستیم و باید جلوی گرانی‌های افسارگسیخته و بی‌رویه گرفته شود.

امام جمعه موقت تهران همچنین گفت: مبادا سیل‌زده‌ها فراموش شوند. مردم وعده‌های مسئولان را فراموش نخواهند کرد. مسئولان محترم در جلو و همراهشان مردم تا رفع همه پیامدهای این حادثه کمک کنند.

وی شهادت طلبه همدانی را هم تبریک و تسلیت گفت و اظهار داشت: کسی که پرونده سیاهی داشته با 2 گلوله این طلبه را به شهادت رساند. آن طلبه به فیض عظیم رسید. از مردم همدان تشکر می‌کنم که در تشییع جنازه این شهید سنگ تمام گذاشتند. بحمدلله تمامی مسئولان همدان و به خصوص نیروی انتظامی خوب وارد عمل شدند که کمتر از 24 ساعت قاتل جنایتکار را به سزایش رساند. این جنایت پشت صحنه دارد. فضای مجازی با این ترتیب آسیب برای نظام دارد و پشت صحنه این حادثه را باید به سزای عملشان رساند.

امام جمعه موقت تهران همچنین از نیروی انتظامی به دلیل اجرای طرح‌های اجتماعی تشکر کرد و گفت: خبر دردناک اعدام 37 نفر از مسلمانان و فعالان اجتماعی در عربستان که 32 نفر شیعه بودند، دل هر آزاده و انسانی را لرزاند. برخی از آنان هنوز به سن قانونی نرسیده بودند. این جنایتکاران با شمشیر سر این‌ها را به جرم اعتقاداتشان جدا کردند. در این جنایت باید در کتار شاه جلاد سعودی، ترامپ را دید که به عنوان همکار و معاون جرم حضور دارد. دلارهای سعوی ترامپ او را کور کرده است. اساس رژیم سعودی بر آدم‌کشی و جنایت است. سازمان‌های جهانی و سازمان کنفرانس اسلامی چرا در برابر این جنایت ساکت هستند؟ ما مطمئنیم که این خونها کار خود را خواهد کرد و آل سعود را آل سقوط خواهد کرد. حق این رژیم جنایتکار است که مردم یکپارچه مرگ بر آل سعود بگویند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: امام جمعه موقت دانشگاه تهران امام صادق ماه رمضان جامعه قلب قرآن خانواده نظام جمهوری اسلامی نیروی انتظامی پیامبر اکرم معلم امام و رهبری دین سرمایه تمدن جنگ حضرت علی امام علی حقوق حقوق بشر ملت ایران مرگ مردم ایران خاورمیانه انقلاب تهاجم فرهنگی ملت بزرگ ایران عربستان دلار ایران صادرات نفت نظام جمهوری اسلامی نفت دولت ونزوئلا جهان سیل فضای مجازی پشت صحنه مسلمانان شیعه جرم امام جمعه گرانی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۹۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد

عارف دهقان‌دار در اعتماد نوشت: عملیات توفان‌الاقصی توسط حماس علیه اسراییل در ۷ اکتبر و آغاز نبرد غزه، معادلات منطقه و نظام بین‌الملل را وارد مرحله جدیدی کرد که پیامد‌های بسیاری در سطح منطقه و فراتر از آن به جای گذاشت که شاید آوریل ۲۰۲۴ را بتوان نقطه عطف این پیامد‌ها دانست.

ایران و اسراییل که سال‌ها در منطقه به اصطلاح خاکستری با یکدیگر درگیر بودند و به‌رغم همه دشمنی‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیکی و هویتی، از رویارویی مستقیم با یکدیگر اجتناب می‌کردند، وارد یک رویارویی نظامی مستقیم و رودررو شدند.

هر چند که باید تاکید کرد که این رویارویی نظامی، محدود، کنترل شده و درچارچوب قواعد بازی بود و در نهایت سطح نزاع از حالت رویارویی مستقیم به نبرد در منطقه خاکستری بازگشت.

همان طور که پیش‌بینی می‌شد، پس از اقدام اسراییل، سطح تنش میان طرفین کاهش پیدا کرد و ایالات متحده امریکا، نقش قابل توجهی در این کاهش تنش داشت. چرا که دولت دموکرات مستقر در امریکا به دلایل فراوان، علاقه‌ای به گسترش سطح نزاع میان طرفین نداشته و تلاش کردند که از اهرم‌های خود برای کنترل رفتار کابینه نتانیاهو پس عملیات «وعده صادق» استفاده کند.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که ایالات متحده تنها قدرت خارجی متاثر از این تغییر معادلات در منطقه خاورمیانه نبوده و باید تاثیرپذیری و موقعیت دیگر قدرت بزرگ جهانی یعنی روسیه را در این تحولات و همچنین جایگاه آن در آینده منطقه را مورد توجه و ارزیابی قرار داد.

روسیه در طی یک دهه گذشته تلاش زیادی برای تقویت شبکه‌ها و اعمال نفوذ خود در منطقه خاورمیانه انجام داده است و پس از ۷ اکتبر و تغییر معادلات در خاورمیانه و همچنین تمرکز بر جنگ اوکراین، جایگاه خود را در این منطقه متزلزل و در معرض خطر می‌بیند.

پس از افزایش تنش میان ایران و اسراییل، راهبرد روسیه در قبال این تنش اهمیت خاصی پیدا می‌کند، چرا که وقتی به گذشته برمی‌گردیم، مشاهده می‌کنیم که هیات حاکمه روسیه و ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور این کشور از یک سو در سوریه با ایران همکاری‌های نزدیکی می‌کرد و از سوی دیگر این اجازه را به اسراییل می‌داد که مواضع ایران را در خاک سوریه هدف قرار بدهد و در زمان انجام این حملات، پدافند‌های روسی مستقر در سوریه عمل نمی‌کرد.

همچنین نباید از نظر دور داشت که روابط تهران - مسکو پس از جنگ اوکراین، تغییرات مهمی را تجربه کرده است و سطح همکاری‌های نظامی طرفین وارد مرحله جدیدی شده است و به‌رغم خصومت‌های دیرینه تاریخی و اختلافات ژئوپلیتیکی، فضای کنونی خاورمیانه هر دو دولت را تشویق می‌کند تا با همکاری نزدیک‌تر، معادلات منطقه را به ضرر امریکا رقم بزنند.

به طور کلی، مقامات مسکو مانند همتایان خود در پکن به دنبال ثبات بیشتر در منطقه خاورمیانه هستند و هرگونه آشفتگی در منطقه می‌تواند به منافع روسیه آسیب برساند که از جمله آن‌ها رشد گروه‌های تکفیری و تروریستی در سطح منطقه است. روس‌ها حساسیت ویژه‌ای نیز نسبت به گروه‌های افراطی و تروریستی داشته که در سال‌های اخیر در بخش‌هایی از روسیه و همچنین سایر بخش‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق، مانند تاجیکستان نفوذ کرده‌اند. همان طور که به یاد داریم، در ۲۲ مارس، گروه تروریستی داعش توسط تعدادی از عناصر تاجیکی خو به یک سالن کنسرت در مسکو حمله کردند و نزدیک به ۱۵۰ نفر را کشتند.

فراتر از مبارزه با تروریسم، روسیه به دنبال حمایت از دولت‌های عربی دوست در منطقه، حفاظت از حضور نظامیان کشور در سوریه، جذب سرمایه‌گذاری خارجی از کشور‌های ثروتمند عرب خلیج‌فارس و ایجاد روابط تجاری با منطقه است که از طریق آن بتواند تحریم‌های غرب را که به واسطه جنگ اوکراین بر این کشور وضع شده را دور بزند و بتواند سیاست‌های انرژی خود را با کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس هماهنگ کند؛ لذا علاوه بر ایران، روسیه نگاه ویژه‌ای به کشور‌های عربی خلیج‌فارس نیز دارد و مواضع این کشور نسبت به جزایر سه‌گانه ایران را نیز باید در همین راستا تعریف کرد؛ لذا درست است که در شرایط فعلی، سطح روابط نظامی ایران و روسیه در حالت خوبی قرار دارد.

اما این به آن معنا نیست که این کشور قرار است تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و علاوه بر ایران، به دنبال روابط اقتصادی و حتی نظامی با کشور‌های عربی منطقه نیز هست.

اگر به بحث تنش‌های ایران و اسراییل بازگردیم، باید گفت که روسیه مخالف هر گونه جنگ همه‌جانبه و تمام عیار، میان این دو طرف است. با این حال، تشدید تنش آن هم به صورت محدود و کنترل شده بین ایران و اسراییل به طور بالقوه و از چند جهت به نفع منافع روسیه است که به طور خلاصه دلایل آن بیان می‌شود.

نخست اینکه افزایش سطح ناامنی و گسترش دامنه پیامد‌های جنگ در خاورمیانه، در حالی که نزدیک به ۷ ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد، رویکرد و پیام روسیه به دولت‌ها و جوامع عربی را تقویت می‌کند که ایالات متحده عامل اصلی بی‌ثباتی و تنش در سطح منطقه است و امریکا رویکردی مسوولانه در قبال تحولات منطقه ندارد.

پوتین و دیگر مقامات روسی دهه‌هاست که امریکا را به واسطه حمایت‌های یک جانبه‌شان از اسراییل و ناتوانی در حل و فصل ریشه‌ای اصلی‌ترین بحران در این منطقه یعنی درگیری فلسطین و اسراییل سرزنش می‌کنند. این پیام و رویکرد از جانب روسیه برای مخاطبان عرب که به طور فزاینده‌ای از ایالات متحده به خاطر تلفات انسانی فزاینده در غزه خشمگین هستند، خوشایند است.

دوم اینکه پیامد‌های بیشتر جنگ غزه، و گسترش محدود دامنه تنش‌ها در منطقه، توجه جهانی را از اوکراین به خاورمیانه منحرف کرده که روسیه از آن استقبال می‌کند.

سوم، وجود سطح محدودی از درگیری مستقیم میان تهران و تل‌آویو می‌تواند نفوذ روسیه را در منطقه از طرق دیگری تقویت کند.

دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، ممکن است به هیات حاکمه روسیه و شخص پوتین به عنوان رهبری نگاه کند که به واسطه روابطی که با تهران دارد، بتواند تا حدی روی تصمیمات تهران تاثیر بگذارد؛ و در آخر اینکه هر چند در حال حاضر سطح نزاع ایران و اسراییل تا حدی کاهش پیدا کرده، اما به واسطه احتمال افزایش سطح تنش، ایران در آینده نیاز بیشتری به جنگنده‌ها و سامانه‌های دفاعی روسیه پیدا خواهد کرد که از آن طریق برای خود ایجاد بازدارندگی کند.

هر چند که سطح تنش میان ایران و اسراییل در حال حاضر کنترل شده و ظاهرا به منطقه خاکستری بازگشته است، اما با توجه به ادامه جنگ خطر گسترش خصومت‌ها به یک جنگ منطقه‌ای را نباید نادیده گرفت. ادامه جنگ در غزه و دیگر درگیری‌های حل نشده در خاورمیانه، احتمال حملات آتی اسراییل علیه ایران و بالعکس را باز می‌گذارد که نباید آن را از نظر دور داشت.

هر چند که باید اندکی دقیق‌تر راهبرد روسیه را در منطقه بررسی کرد، اما این کشور در این جنگ تعارض منافع جدی با اسراییل نیز دارد و این را در مواضع خود نشان داده است.

ایران نیز می‌تواند از این فرصت به نفع منافع خود در منطقه استفاده کند، اما نباید از نظر دور داشت که روسیه اگر چه تا حدی در تحولات منطقه در محور مقابل غرب قرار می‌گیرد، اما قرار نیست که تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و آن‌ها هم به دنبال منافع خود در این جنگ هستند.

نکته پایانی احتمال حضور ترامپ در جایگاه ریاست‌جمهوری امریکاست، که می‌تواند معادلات جنگ اوکراین و همچنین جنگ غزه را دچار تغییرات کند. باید صبر کرد و نتایج انتخابات امریکا را دید.

دیگر خبرها

  • گرانی پوشاک اسلامی از دغدغه‌های مردم شده است
  • آمریکا برای توافق ایران باید ماهی چاق خاورمیانه را به ما بدهد!
  • هنری که لاکچری شده!
  • انجام ۵۰ درصد از نقشه برداری امامزاده ابراهیم(ع) شفت تا فردا
  • چین در دریای زرد رزمایش نظامی ۸ روزه برگزار می‌کند
  • جزئیات دریافت گواهینامه یک‌روزه موتور
  • ترافیک صبحگاهی تهران پس از تعطیلات ۳ روزه
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران