Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛ احسان مرادی کارشناس هواشناسی نوشت:
دقیقا پانزدهم آبانماه (6 نوامبر) بود که در کانال آب و هوای ایرانی با انتقاد شدید از رسانه ها و کانال های هواشناسی که نیمه دوم آبانماه را بدون بارش یا با بارش های ناچیز پیش بینی کرده بودند، پیش بینی کردیم در هفته سوم آبان نیمه جنوبی خوزستان، فارس، بلندی های چهارمحال، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، کرمان، مناطق جنوبی یزد و اصفهان و مناطقی از سیستان و بلوچستان بارش خواهند داشت که بارش در جنوب ایران شدید و چشمگیر هم خواهد بود! جالب اینکه دقیقا در ۱۰ استانی که پیش بینی کرده بودیم بارش رخ داد نه یک استان کم و نه یکی زیاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(به مطلب مورد نظر در آرشیو کانال رجوع کنید) و جالب تر آنکه با وجود پیش بینی مدتها قبل اکثریت قریب به اتفاق سایت ها و کانال ها با اتکا به نقشه های آینده نگری مدل اروپا و امریکا مبنی بر ناچیز بودن بارش ها، برعکس شدیدترین بارش ها را در جنوب کشور شاهد بودیم!!
اما پیش بینی دوم ما این بود که هفته چهارم آبانماه مدیترانه از بلاک خارج می شود و باحتمال زیاد هفته پربارشی را شاهد خواهیم بود.دقیقا همینطور نیز خواهد شد! بزودی (از اواخر این هفته و اوایل هفته آینده) علاوه بر خروج مدیترانه از بلاک، رودی از رطوبت اقیانوسی از سمت شاخ افریقا با رطوبت دریای سرخ تقویت و سمت ما گسیل می شود که در نتیجه ی آن موج گسترده ای از بارش سواحل خزر، شمال غرب، غرب، جنوب غرب، دامنه های البرز، زاگرس، مناطقی از مرکز و مناطقی از شمال شرق را فرا می گیرد! این بارش ها چند روز پیاپی نه تنها در ایران، که در بخش گسترده ای از خاورمیانه و حتی عربستان رخ خواهد داد!
این پیش بینی ما زمانی انجام شد که تمام نقشه های مدل های مختلف بشدت سر در گم و پراشتباه بودند و مهر تاییدی بر روش پیش بینی منحصر بفرد کانال آب و هوای ایرانی بدون اتکا به نقشه های پیش یابیِ بارش است.
فراموش نکنید نقشه های پیش یابیِ بارش آنقدر عامیانه هستند که حتی افراد با سطح دانش پایین نیز می توانند با خواندن آنها حدس بزنند کجا چقدر بارش دارد؟ اما مساله اینجاست که این نقشه ها که مکررا توسط کانال های غیرتخصصی هواشناسی منتشر می شوند بسیار پراشتباه هستند(بخصوص در برخی شرایط فصلی)!
جالب اینکه هم مدل اروپا و هم امریکا نقشه های بارشی خود را از امروز ناگهان تغییر دادند! و بدنبال آن احتمالا بزودی بادنمای کانال ها و رسانه های مرتبط با هواشناسی نیز بسمتی دیگر خواهد چرخید! خب چیزی که ناگهان ۱۸۰ درجه تغییر کند پیش بینی حساب نمی شود؛ بهتر است به آن بگوییم جوک یا لطیفه!
نکته مهم، بارش برف گسترده در هفته چهارم آبانماه در بیش از نیمی از مناطق سردسیر کشور است! برچسب ها: خاورمیانه ، ایران ، هواشناسی ، بارش باران و برف

منبع: خرداد

کلیدواژه: خاورمیانه ایران هواشناسی بارش باران و برف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۶۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارانِ بهاری در راه ۱۸ استان

صادق ضیائیان در گفتگو با خبرنگاران درباره آخرین وضعیت جوی کشور اظهار داشت‌: روز آینده ۱۷ اردیبهشت با ورود سامانه بارشی به کشور در غرب سواحل خزر، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز مرکزی، مناطقی از مرکز کشور و نیمه غربی کشور، رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید داریم.

به گزارش فارس، مدیر‌کل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی گفت: روز آینده بیشینه بارش‌ها در استان‌های لرستان، کرمانشاه، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، گیلان و ارتفاعات و دامنه‌های مازندران تهران و البرز خواهد بود.

به گفته وی روز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت در شمال غرب و غرب کشور، ارتفاعات زاگرس، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، سواحل خزر، شمال شرق و بخش‌هایی از مرکز کشور، رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید داریم.

ضیائیان افزود: روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در استان‌های ساحلی خزر، شمال غرب، شمال شرق، ارتفاعات البرز، ارتفاعات زاگرس جنوبی و بخش‌هایی از مرکز کشور و روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت در نیمه شرقی سواحل خزر، ارتفاعات و دامنه‌های البرز مرکزی و شرقی و شمال شرق کشور بارش داریم.

مدیر‌کل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی افزود: روز آینده در مناطقی از مرکز و جنوب غرب کشور وزش باد شدید داریم و سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری در غرب، جنوب و مرکز کشور و دامنه‌های جنوبی البرز وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

بارش سال جاری ۱۶.۶ بیشتر از سال زراعی گذشته‌

وی درباره وضعیت بارش‌ها در سال زراعی جاری گفت: میانگین بارندگی کل کشور از ابتدای سال زراعی (مهر ۱۴۰۲) تا ۱۴ اردیبهشت امسال ۱۹۷.۷ میلیمتر ثبت شد، میزان بارش پارسال در این بازه زمانی ۱۶۹.۵ میلیمتر بود بنابراین بارش سال جاری ۱۶.۶ بیشتر از سال گذشته است.

آسمان تهران فردا ابری و بارانی است

ضیائیان درباره وضعیت جوی پایتخت اظهار داشت: آسمان تهران روز آینده گاهی ابری همراه با بارش باران، رگبار و رعد و برق و در برخی ساعات وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود و فردا شب بارش پراکنده در تهران داریم، بیشینه و کمینه دما فردا در پایتخت ۲۳ و ۱۶ درجه خواهد بود.

مدیر‌کل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی افزود: روز آینده بندرعباس با بیشینه دمای ۳۵ درجه بالای صفر گرمترین مرکز استان و اردبیل با کمینه دمای ۵ درجه بالای صفر خنک‌ترین مرکز استان خواهد بود.

اجتناب از تردد شناورها در آب‌های استان‌های خوزستان و بوشهر

‌وی ضمن اشاره به صدور هشدار نارنجی از سوی سازمان هواشناسی گفت: از روز دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ تا ظهر سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای بیش از ۳۰ نات (باد جنوب شرقی) و افزایش بیشینه ارتفاع امواج بین ۱.۵ تا ۲ متر در مناطق ساحلی و فراساحلی (با تاکید بر رگبار باران و رعد و برق) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان و بوشهر پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان تصریح کرد: در این راستا خطر غرق‌شدن شناگران، پاره‌شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در تردد‌ها و فعالیت دریایی به‌ویژه تردد شناور‌های سبک، قایق‌های صیادی و نیمه سنگین و سنگین و اختلال در فعالیت سکو‌های نفتی محتمل است.

مدیر‌کل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی تأکید کرد: توصیه می‌شود منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناور‌های سبک و نیمه‌سنگین و سنگین، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکو‌های نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی، در دستور کار باشد.

دیگر خبرها

  • فعالیت سامانه بارشی در استان بوشهر/ دریا متلاطم است
  • هواشناسی ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ورود سامانه بارشی جدید به ایران / هشدار بارش‌های شدید در ۱۷ استان
  • میانگین بارش در خراسان شمالی ۸۲ درصد افزایش پیدا کرده است
  • پیش بینی بارش باران و‌کاهش محسوس دما در استان البرز
  • بارانِ بهاری در راه ۱۸ استان
  • شادی مردم دیار هگمتانه از بارش باران بهاری
  • هواشناسی اصفهان فردا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت؛ بارش پراکنده باران
  • پیش بینی وزش باد نسبتا شدید در استان زنجان
  • صدور هشدار زرد هواشناسی در لرستان
  • هشدار زرد هواشناسی برای لرستان/ بارش رگباری در راه است