Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جنگ برای به دست آوردن منابع اقتصادی؛ موضوعی که عامل اصلی تمام جنگ‌های بزرگ دنیا به حساب می‌آید. مسئله ای که از ابتدای تشکیل حکومت‌ها و ایجاد قدرت در بین مردم، منجر به شکل‌گیری جنگ‌های بزرگی شده است.

منطقه شرق آسیا که از ابتدا از منابع غنی نفتی و غیرنفتی برخوردار بوده است، امروز با جای دادن نزدیک به ۵۰ درصد ذخایر ثابت شده نفتی دنیا در خود، مورد طمع کشور‌های قدرتمند دنیاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استراتژی غلبه بر خاورمیانه

دیدگاه کشور‌های قدرتمند بر خاورمیانه همواره مشکلات زیادی را برای این کشور‌ها ایجاد کرده است و مزاحمت‌هایی را برای کشور‌های منطقه به وجود آورده است. «تفرقه بیانداز و حکومت کن»، استراتژی‌ بود که کشور‌های قدرتمند برای کاهش قدرت دیگر کشور‌های قدرتمند دنیا و دست اندازی به آنها ایجاد و دنبال کردند.

برنارد لوئیس، استاد بازنشسته دانشگاه پرینستون آمریکا نخستین بار در نشست سال ۱۹۷۹ اعضای بیلدربرگ در اتریش از این طرح خود سخن گفت. او یک یهودی طرفدار اسرائیل است که دنیای اسلام و خاورمیانه را به خوبی می‌شناسد. سال‌ها در مورد تاریخ این منطقه مطالعه کرده و به آرشیو‌های آخرین امپراطوری مسلمانان دسترسی داشته و چگونگی سرنگونی آن و در نتیجه فراهم شدن امکان تاسیس رژیم صهیونیستی را بررسی کرده است.

طرح او به دنبال استفاده از تجربیات تاریخی تفرقه افکنی عقیدتی در دنیای اسلام و تلفیق آن با تجربه تکه تکه سازی سرزمینی امپراطوری اسلامی- عثمانی است تا به زعم خود یک بار برای همیشه به خنثی سازی مهمترین بخش از سرزمین‌های اسلامی، خاورمیانه، موفق شود.

او طرح خود را که شامل تجزیه کشور‌های خاورمیانه از جمله ایران به کشور‌های کوچک قابل مدیریت بود برای سران اقتصادی و سیاسی شرکت کننده در بیلدربرگ ارائه داد. در این طرح کشور‌های خاورمیانه بر اساس بنیان‌های زبانی، نژادی و منطقه‌ای تکه پاره می‌شوند. بر اساس این طرح، انگلیس باید از شورش‌های قومی اقلیت‌هایی مانند دروزی‌ها در لبنان، بلوچ‌ها، ترک‌ها و کرد‌ها در ایران، علوی‌ها در سوریه، عیسویان در اتیوپی، فرقه‌های مذهبی در سودان، قبایل عرب در کشور‌های مختلف عربی، کرد‌ها در ترکیه و ... حمایت کند.

هدف این طرح تکه تکه کردن خاورمیانه و تبدیل آن به موزائیکی از کشور‌های کوچک و ضعیف در حال رقابت با یکدیگر است تا از این طریق قدرت جمهوری‌ها و پادشاهی‌های فعلی تضعیف شود.

نقش ایران به عنوان یکی از کشور‌های محور جهان اسلام در طرح لوئیس بسیار حائز اهمیت بود که هرگونه تغییر در آن می‌تواند کشور‌های همسایه را با بی ثباتی و جنگ داخلی مواجه و به پیشرفت طرح برنارد لوئیس برای بالکانیزه کردن دنیای اسلام کمک کند. طرح لوئیس به قدری حائز اهمیت است که تاکنون انرژی زیادی از طرف سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی با پشتیبانی مالی عربستان سعودی و برخی کشور‌های عربی برای تحقق اهداف آن در منطقه خاورمیانه صرف کرده اند.

در واقع هدف کشور‌های غربی از تجزیه کشور‌های خاورمیانه، خصوصا ایران که دارای منابع نفتی و معدنی زیادی هستند، از بین بردن حکومت مرکزی پرقدرت و تقسیم آن به حکومت‌های قبیله‌ای با قدرت کمتر، به منظور تسلط راحت‌تر بر آنهاست.

برنارد لوئیس معتقد است کشور‌های عرب کنونی می‌توانند قابلیت تهدید منافع آنگلو-آمریکن را داشته باشند. به همین دلیل باید به دولت‌های قبیله‌ای ضعیف تقسیم شوند تا هم چپاول ثروت‌های طبیعی آنها راحت‌تر باشد و هم قابلیت تهدید را از دست دهند.

بر اساس طرح لوئیس از سویی باید توسط اقدامات تبلیغی و رسانه‌ای به تحریک اقوام پرداخت و از سوی دیگر با جلوگیری از ایجاد فضای گفت‌وگو بین حکومت‌ها و اقوام و ممانعت از به رسمیت شناخته شدن حقوق عادی و بین المللی اقوام توسط دولت‌های منطقه تنش را تا جایی افزایش داد تا با این کار، یکی از طرفین را مجبور به اعتراض و در نهایت اغتشاش برای دستیابی به آرمان‌های خود کنند.

کنگره آمریکا در سال ۱۹۸۳ با برگزاری نشستی با حضور برنارد لوئیس، این طرح را تصویب کرد و دستور داد تا این طرح برای سال‌های آینده در سیاست استراتژیک آمریکا قرار بگیرد. از نتایج اجرای این طرح توسط آمریکا در منطقه می‌توان به تشکیل صد‌ها گروهک تجزیه طلب از قبایل و نژاد‌های مختلف و ایجاد درگیری‌های مختلف قومی و محلی بین این گروهک‌ها در منطقه خاورمیانه، خصوصا در نزدیکی مرز‌های ایران اشاره کرد.

حضور نظامی آمریکا در منطقه، اشغال افغانستان و عراق و ایجاد پایگاه‌های مختلف در کشور‌های اسلامی خاورمیانه را می‌توان بخشی از اجرای طرح توسط آمریکا قلمداد کرد. شرط کنگره برای خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق مبنی بر تلاش دولت عراق برای به وجود آوردن سه واحد خودمختار در عراق از دیگر نشانه‌های قصد جدی آمریکا برای اجرای طرح لوییس می‌باشد.

از دیگر مصادیق اجرای این طرح که درگیری‌های زیادی در منطقه خاورمیانه و در نزدیکی مرز‌های کشورمان به وجود آورد، می‌توان به تقویت گروهک‌ها و قومیت‌های جغرافیایی و مذهبی تجزیه طلب در کشور‌های سوریه و عراق اشاره کرد که منجر به ایجاد گروه‌های مسلح مانند داعش، جبهه النصره، احرارالشام و... شده است که تاکنون خرابی‌های زیادی را در این دو کشور به وجود آورده است  و مردم بی گناه زیادی را به قتل رسانده اند.

چرا به قوی شدن نیاز داریم؟

هر چه زمان به سمت جلو حرکت می‌کند، درگیری‌های ایجاد شده در نزدیکی مرز‌های ایران بیشتر می‌شود و متحدین جبهه مقاومت درگیری‌های بیشتری با گروهک‌های تجزیه طلب و تکفیری پیدا می‌کنند؛ برخی محققان معتقدند که آمریکا قصد دارد که با درگیر کردن متحدان جبهه مقاومت اسلامی، ارتباط آنها را با ایران قطع کند و پس از آن به تجزیه ایران به وسیله اختلافات نژادی و قومیتی بپردازد؛ آنها حتی از مدت‌ها قبل تدارکاتی در این باره دیده اند و نقشه تجزیه شده ایران را طراحی و منتشر کرده‌اند.

رهبر انقلاب بهمن ماه سال گذشته در دیدار جمعی از فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی و نیروی پدافند هوایی ارتش با تأکید بر لزوم قوی شدن کشور در همه جهات به‌ویژه در زمینه دفاعی گفتند: ما به‌دنبال تهدید هیچ کشور و ملتی نیستیم، بلکه به دنبال حفظ امنیت کشور و جلوگیری از تهدید هستیم.

ایشان  با تأکید بر اینکه ضعیف بودن، دشمن را تشویق به اقدام خواهد کرد، افزودند: برای آنکه جنگ نشود و برای آنکه تهدید تمام شود، باید قوی شد.

حضرت آیت الله خامنه ای، نیرو‌های مسلح به‌ویژه نیروی هوایی ارتش، نیروی هوافضای سپاه و سازمان صنایع دفاع را به تلاش برای تقویت بنیه دفاعی در ابعاد مختلف، دقت در پیش بردن کار‌های مهم و حداکثر استفاده از ظرفیت‌ها و استعداد‌ها توصیه کردند و گفتند: اگر رؤسای قبلی آمریکا مسیر شیطانی این رژیم را در زیر پوشش‌هایی دنبال می‌کردند، امروز انحراف، جنگ‌افروزی، فتنه‌سازی و طمع آمریکایی‌ها به داشته‌های دیگران، علنی و بدون پوشش است و این مسیر باطل دشمنان ملت ایران قطعاً محکوم به شکست است.

قرار گرفتن ایران در منطقه خاورمیانه که با این حجم از دست اندازی‌ها و درگیری‌ها مواجه است، نیاز روز افزون کشور ما را به قدرت در زمینه‌های مختلف نظامی، سیاسی، علمی، اقتصادی و... بیشتر نشان می‌دهد. تجزیه ایران به بخش‌های کوچکتر به معنای تسلط راحت‌تر کشور‌های قدرتمند بر کشور ما و در نهایت نابودی کشورماست و برای جلوگیری از این اتفاق، نیازمند روزافزون به قدرت در زمینه‌های مختلف نظامی، سیاسی، علمی و... هستیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رهبر انقلاب شرق آسیا رژیم صهیونیستی گروه تروریستی داعش منطقه خاورمیانه کشور های قدرتمند برنارد لوئیس درگیری ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۷۱۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام ۵۰ درصد از نقشه برداری امامزاده ابراهیم(ع) شفت تا فردا

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی نقدی عصر یک شنبه در نشست ستاد مدیریت بحران در روستای حادثه دیده امامزاده ابراهیم شفت اظهار کرد: ساماندهی ابعاد مختلف منطقه حادثه دیده شفت در دستور قرار گرفت.

نقدی با اشاره به تکرار حادثه دردناک در دهکده چوبی شفت بیان کرد: وقتی یک اتفاق چند بار در این منطقه افتاده باید با اتخاذ تدبیرات لازم جلوی این اتفاقات تلخ را گرفت.

وی با تاکید بر لزوم توجه به رعایت ایمنی در ساخت و سازها افزود: ساخت و سازها در امامزاده ابراهیم شفت باید بر اساس ساز و کارهای علمی و فنی انجام شود.

فرماندار شفت با اشاره به اقدامات بیمه‌ای برای خسارت دیدگان روستای امام زاده ابراهیم بیان کرد: بخشی از خسارات آتش سوزی در امامزاده ابراهیم شفت به صورت بیمه جبران می‌شود.

نقدی از انجام ۵۰ درصد نقشه برداری روستای امامزاده ابراهیم شفت تا فردا خبر داد و اضافه کرد: نقشه برداری گام نخست و بسیار مهم بعد از آواربرداری منطقه دچار حریق شده امام زاده ابراهیم شفت است.

به گفته وی تأمین و تجهیز خودروی آتش نشانی برای روستای امام زاده ابراهیم شفت از مطالبات مهم است.

کد خبر 6097515

دیگر خبرها

  • استقبال خاورمیانه از صنعت ساخت‌وساز جدید
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • افشای جزئیات کشف شبکه جاسوسی مزدور آمریکا و اسرائیل در یمن
  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • اتمام مرحله اجرای نقشه مسیر فیبرنوری در شهرکرد
  • انجام ۵۰ درصد از نقشه برداری امامزاده ابراهیم(ع) شفت تا فردا
  • وزیر کشور: بازگشت ۱.۵ میلیون اتباع خارجی به کشور‌های خود/ اتباع جدید نمی‌پذیریم
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند